CyberGhost Anmeldelse

CyberGhost

18 kr/md
9.2

Privatliv og sikkerhed

9.0/10

Funktioner

9.0/10

Hastighed og ydeevne

8.5/10

Værdi for pengene

10.0/10

Brugervenlighed

9.5/10

Pros

  • Du får en rigtig god månedlig pris sammenlignet med flere konkurrenter, hvis du tegner et længere abonnement
  • Du får en rigtig stærk sikkerhedsløsning med CyberGhost VPN med en kryptering på militært niveau CyberGhost VPN har en meget streng no-logging politik, og VPN-udbyderen tager dit privatliv meget alvorligt. Noget selskabet demonstrerede ved at flytte til et land, hvor de ikke er underlagt lovgivning, der kan tvinge dem til at udlevere information om deres brugere
  • Du får adgang til dedikerede servere, der er optimerede til streaming
  • Du får adgang til meget stabile og hurtige servere i Europa og USA

Cons

  • Der blev oplevet et mærkbart drop i hastighederne på serverne uden for Europa og USA
  • Selve VPN-klienten er ikke særlig pæn at se på og en smule uoverskuelig
  • CyberGhost tilbyder kun en 24-timers gratis prøveperiode, så det er meget svært at teste VPN-løsningen inden et køb

Hvad vi fandt af for og imod brugen af CyberGhost VPN

Ovenover finder du en hurtig oversigt over positive og negative elementer ved CyberGhost VPN

CyberGhost VPN er anerkendt som en af markedets ældste VPN-udbydere, og med en brugerbase på over 20 millioner brugere over hele verden, så er det også en af de større VPN-udbydere. Men alligevel halter CyberGhost VPN lidt efter de allerstørste udbydere på markedet. Det til trods for at de har et rigtig godt ry blandt brugerne. Så er der mon noget, der gør, at CyberGhost VPN ikke helt kan måle sig med de største navne i branchen?

Du skal ikke frygte for din sikkerhed med CyberGhost VPN

Denne VPN-udbyder tager din sikkerhed meget alvorligt, og VPN-forbindelsen bruger også en stærk 256-bit AES-kryptering, der er på niveau med sikkerhedsstandarder, der er godkendt til brug af det amerikanske militær.

Dermed har VPN-forbindelsen et rigtig godt udgangspunkt for at sikre deres brugere, når disse færdes online. En automatisk kill-switch garanterer derudover, at skulle der mistes forbindelse til en VPN-sikkerhedsserver, så vil programmet automatisk og øjeblikkeligt lukke ned for internetforbindelsen, så der absolut ingen risiko er for, at man vil være ubeskyttet online. Herefter er det bare at genstarte VPN-forbindelsen, så man kan fortsætte med at bruge internettet og være godt beskyttet på samme tid.

CyberGhost VPN går langt i bestræbelserne på at beskytte dit privatliv

VPN-udbyderen blev i sin tid grundlagt i Tyskland, men da tysk lovgivning pludselig begyndte at true VPN-udbyderens kunders privatliv, så valgte man at flytte virksomheden til Rumænien, hvor der ikke eksisterer nogen lokal lovgivning om krav på indsigt i folks brug af internettet.

Det er et godt tegn på, at man hos CyberGhost VPN ikke går på kompromis med sine brugeres private informationer. VPN-udbyderen har da også en streng no logging-politik, der giver brugerne lovning på, at udbyderen ikke gemmer nogen form for personlig information, information om besøgte hjemmesider, benyttede servere eller tid brugt på nettet. CyberGhost VPN klarer sig altså rigtig godt, når det kommer til din sikkerhed og til beskyttelsen af dit privatliv – de to vigtigste punkter for en VPN-udbyder.

Stort servernetværk med dedikerede specialservere

Det er godt med en god sikkerhed og en solid beskyttelse af ens privatliv, men hastigheden og den tilgængelige båndbredde skal også være god, for at VPN-forbindelsen overhovedet er brugbar. Så sent som i 2018 gennemførte VPN-udbyderen en kraftig udvidelse af sit servernetværk, der resulterede i, at man nu har adgang til over 3.000 servere rundt omkring i verden fordelt på 60 lande (det er i skrivende stund kun NordVPN, der kan overgå denne mængde af servere). Det er en stigning på hele 150 procent i forhold til året forinden, og naturligvis har man også servere tilgængelige i Danmark.

Den store udvidelse af servernetværket har også ført til specialservere til streaming. Ønsker man for eksempel at se amerikansk Netflix-indhold, har man hos CyberGhost VPN flere dedikerede servere, der er særligt egnede til dette formål. Det samme gælder i øvrigt for streaming-tjenester som BBC iPlayer, Hulu, HBO og mange flere, og dette gør det både nemt og hurtigt at komme i gang med at streame.

Hastigheden skal også være i orden

En VPN-forbindelse vil som udgangspunkt give en lidt langsommere internetforbindelse på grund af de mange sikkerhedsforanstaltninger, der sender din internettrafik på nogle omveje for at beskytte dig. Men derfor skal hastigheden stadig være acceptabel og brugbar til det formål, man som bruger har i tankerne.

Og med en VPN-forbindelse fra CyberGhost VPN, så vil man ikke opleve nogle problemer med hastigheden, der fuldt ud kan måle sig med konkurrenterne. Hverken streamiug eller gaming er noget problem via VPN-forbindelsen, der også er stabil nok til at klare disse opgaver i længere tid. Og som en dejlig bonus går det som hovedregel virkelig hurtigt med at oprette forbindelse til en server.

Det eneste kritikpunkt til hastigheden er, at der kan opleves en del lavere hastighed ved brug af servere uden for Europa eller USA. Faldet i hastigheden er ikke så slem, at det gør VPN-forbindelsen ubrugelig – langt fra. Men der er en mærkbar forskel at spore. Dog ikke noget der hverken forhindrer streaming i Full HD eller online-gaming.

Pris og kvalitet hænger rigtig godt sammen

Ser man på prisen på CyberGhost VPN, så er denne rigtig god, hvis man binder sig i en længere periode. Ved et abonnement på månedsplan er prisen på 70 kroner, men som sagt er der en hel del at spare ved at indgå i et længerevarende abonnement. Her kan prisen komme helt ned på 25 kroner om måneden.

Dette er en rigtig god pris for en rigtig god VPN-løsning. Det er ikke den billigste på markedet, men når man tænker på sikkerheden, beskyttelsen af privatlivet, den store mængde servere med dedikerede specialservere og den gode overordnede hastighed, så er det bestemt en af de bedre priser for en VPN-løsning på markedet.

Prisen bliver kun bedre af, at man har mulighed for at bruge tjenesten på helt op til syv enheder på en og samme tid. Dette er meget imponerende og ofte noget, man skal betale ekstra for hos andre udbydere. Og så tilbyder CyberGhost VPN en unik pengene-retur-garanti på hele 45 dage. Dermed kan man frit benytte VPN-tjenesten i op til 45 dage, men stadig få alle sine penge tilbage, hvis man ikke er tilfreds med VPN-forbindelsen.

CyberGhost VPN kan i den grad måle sig med de store udbydere på markedet

Denne VPN-løsning kan i den grad måle sig med de største og mest velkendte aktører på markedet, da udbyderen leverer en rigtig god sikkerhed, en streng no logging-politik, som beskytter dit privatliv, og har et stort servernetværk med stabile og hurtige servere. Softwarens udseende er ikke det mest imponerende eller flotte, men dette er mere en æstetisk detalje, end det egentlig generer brugervenligheden. Og så var der lige et mærkbart drop i hastighederne, når man kom væk fra servere i Europa eller USA.

En god pris, stabile servere og dedikerede funktioner til for eksempel Netflix gør CyberGhost VPN til en rigtig habil VPN service, der sagtens kan følge med de største konkurrenter.

Skriv en kommentar