HideMyAss Anmeldelse

HideMyAss

29 kr/md
9.1

Privatliv og sikkerhed

9.0/10

Funktioner

9.0/10

Hastighed og ydeevne

8.0/10

Værdi for pengene

9.5/10

Brugervenlighed

10.0/10

Pros

  • Du får en god månedlig pris sammenlignet med flere konkurrenter
  • Du får adgang til en VPN-forbindelse, der er rigtig god til online-gaming
  • Du får adgang til dedikerede servere, der er optimerede til streaming og P2P-brug
  • Du får adgang til meget stabile og hurtige servere

Cons

  • Der bliver foretaget en vis logging af dine data, da HideMyAss er underlagt meget streng britisk lovgivning
  • På trods af en god overordnet brugervenlighed så er der meget begrænsede tilpasningsmuligheder

Ovenfor finder du en hurtig oversigt over positive og negative elementer ved HideMyAss.

HideMyAss (også kendt som Hide My Ass og HMA) er en af verdens absolut største og mest kendte VPN-udbydere, og de giver brugeren adgang til et meget stort netværk af servere til en pris, der ligger i middelklassen. Med servere i hele 190 lande – inklusiv Danmark – er HideMyAss virkelig en verdensomspændende VPN-udbyder, men er de virkelig så gode, som deres rygte siger? Lad os kigge nærmere på det.

Fra ejerne af et antivirusprogram, så der er fokus på sikkerheden

HideMyAss er ejet af den samme virksomhed, som også driver antivirusprogrammet Avast, så man har fokus på at skabe en sikker VPN-forbindelse, der kan beskytte brugeren imod ubehagelige elementer, når han eller hun er på nettet.

HideMyAss foretager krypteringen af deres VPN-forbindelse ved at benytte VPN-protokollerne OpenVPN, PPTP og L2TP, der alle anses for at være meget sikre. Det anbefales dog klart at bruge OpenVPN, da denne er udviklet med åbenhed in mente. Det betyder, at man ved, hvordan den er blevet til, og der er ikke risiko for, at der er ubehagelige overraskelser gemt væk i koden. Så krypteringssikkerheden er der styr på.

Er dit privatliv nu også helt privat?

HideMyAss er grundlagt og stadig baseret i Storbritannien, der har meget strenge love omkring indsamlingen af informationer om privatpersoner. Og dette gælder også på internettet. HideMyAss er derfor underlagt britisk lovgivning, der kræver, at virksomheden gemmer informationer om deres brugeres færden på nettet. Denne data kan herefter forlanges udleveret af de britiske myndigheder i forbindelse med undersøgelser af kriminelle handlinger.

Dette kan virke en kende problematisk og modsigende for en tjeneste, der bruges til øget sikkerhed og anonymitet. Men faktum er, at det ikke er noget, der kommer til at påvirke den normale bruger. For at kunne få brugbare informationer ud af den lovpligtige logging, skal der mange ressourcer og kræfter til, og det er ikke noget, der vil blive relevant, undtagen i de mest alvorlige kriminelle sager.

Dermed har det ikke nogen reel betydning for den almene bruger, der blot ønsker at gemme sin IP-adresse i forbindelse med at forbedre sin onlinesikkerhed. HideMyAss gemmer ikke informationer omkring, hvad deres bruger laver online. Af lovhensigtsmæssige årsager skal de gemme visse informationer i 12 måneder, men det er kun de britiske myndigheder, der har adgang til disse. Så foretager man sig intet dybt kriminelt, og kan man leve med, at de britiske myndigheder kan tilgå begrænsede mængder information om en, så kan man sagtens bruge HideMyAss. Er dette til gengæld for meget, og ønsker man mere privatliv, så er man nødsaget til at bruge en anden VPN-udbyder.

HideMyAss har hastigheder helt på linje med de hurtigste udbydere

HideMyAss har et væld af servere fordelt over hele verden. Heri skal man da også finde hemmeligheden på den gode hastighed, som HideMyAss-serverne leverer, da man altid har en server inden for en rækkevidde, hvor distancen vil betyde et absolut minimum af tabt effekt.

Men også servere placeret længere væk klarer en rigtig god gennemsnitshastighed, og denne gennemgående høje og pålidelige hastighed er en stor bonus, hvis man ønsker at streame i Full HD eller spille spil online.

Og for at gøre streaming-oplevelsen endnu bedre og endnu nemmere, så har HideMyAss en række servere, der er særligt dedikerede til netop streaming. Det giver brugeren en ekstra stabil forbindelse til de fleste streaming-tjenester såsom Netflix, HBO og Hulu, men man kan også med fordel bruge de dedikerede servere til at se DR og TV2 Play, når man er i udlandet. Og så er HideMyAss VPN-forbindelsen blandt de bedste i verden til at omgå geo-blokeringer hos streaming-tjenester og andre internetsider. Dog ikke når det kommer til Kina.

De høje hastigheder og stabile forbindelser vil normalt være gode til download af store mængder data, men de fleste HideMyAss-VPN-servere understøtter ikke P2P. HideMyAss har dog særlige servere, der ikke bare tillader P2P, men er særligt optimerede og dedikerede til at give den bedste P2P-oplevelse, så det lave antal P2P-servere er egentlig ikke et problem.

Den erfarne VPN-udbyder

HideMyAss har tilbudt VPN-løsninger siden 2005, og det kan mærkes. Udover at have programmer, der virker på Windows, Mac og Linux, kan man også få apps til Android og iOS. Og på hjemmesiden finder man flere udførlige vejledninger, der trin for trin guider en igennem installationen og opsætningen. Dette inkluderer også vejledninger til routere. Og så kan man være op til fem enheder online via den samme VPN-forbindelse på en og samme tid.

Brugervenligheden fortsætter i selve programmet og i appen, der er nem og intuitiv at bruge og navigere rundt i. Ikke mindst en veldesignet Location Picker gør det nemt og hurtigt at finde den rette server. Ved brug af standardindstillingerne vises syv anbefalede servere, og disse er udvalgt på en fornuftig baggrund af hastighed og stabilitet. Men du kan også vælge at få en oversigt over streaming- eller gaming-optimerede servere.

Kan du leve med, at HideMyAss er underlagt britisk lovgivning?

Hvis du leder efter en VPN-udbyder, der 100 procent garanterer, at der ikke bliver gemt nogle informationer omkring din færd online overhovedet, så er HideMyAss ikke for dig. Grundet krav fra britisk lovgivning har de ikke ret til at undlade at gemme visse informationer. Til gengæld er disse kun tilgængelige for de britiske myndigheder. Kan du leve med dette, så kan HideMyAss stadig godt bruges som VPN-løsning.

HideMyAss er en VPN-løsning til en fornuftig pris, der sikrer dig høje og pålidelige hastigheder over hele verden. Og VPN-forbindelsen er meget god til online-gaming. Derudover har VPN-udbyderen flere dedikerede specialservere, der giver dig optimale forhold til streaming af film og serier og til P2P-brug.

Skriv en kommentar