VPN til Mac

Sådan sætter du VPN til Mac op

VPN til MacVPN står for Virtual Private Network, og betyder ganske enkelt, at hjemmesider og lignende ikke kan aflæse din IP-adresse. Din IP-adresse er helt unik, hvilket gør det muligt for hjemmesider at gemme data om dig og din færden på deres hjemmeside. Denne viden kan eksempelvis bruges til at skræddersy reklamer og reklamer-bannere, som du vil være mere fristet til at klikke på. Mange mennesker både i Danmark og udlandet bryder sig ikke om, at deres data bliver gemt og benyttet på denne måde. Dette er, hvad en VPN kan bruges til at sætte en stopper for, så du kan forholde dig anonymt online.

VPN er et program eller app, som kan downloades på alle computere, mobiltelefoner og tablets. Derfor vil du ikke behøve købe flere VPN-forbindelser, hvis du eksempelvis både har Mac og Windows. Du kan også bruge den samme sikre forbindelse på din MacOS-drevne Mac som på din Android-drevne telefon, der er blot forskellige måder at skulle tilkoble maskinen til forbindelsen.

Hvad kan en VPN til din Mac hjælpe med?

En VPN-forbindelse kobles på din IP-adresse. Derfor vil den samme VPN virke på alle dine computere, telefoner og tablets, så længe du kobler hver enkel maskine til den sikre forbindelse. En VPN til Mac kan derfor lige så vel fungere til en hver anden maskine og et hvert andet styresystem. En VPN er ganske enkelt et program, som giver dig total anonymitet online. Så er din geografiske placering og de hjemmesider, du besøger fuldstændigt hemmeligt – både for potentielle hackere og din egen internetudbyder.

Læs også: Amerikansk Netflix i Danmark

For at sætte din VPN op til din Mac skal du først købe en VPN-service. Nogle af de mest populære er NordVPN og ExpressVPN. Begge disse udbydere fungerer på samme måde, nemlig ved at give dig adgang til en server, som holder din IP-adresse hemmelig for alle andre. Når du har fået købt og downloadet dit valg af VPN-program, vælger du det ganske enkelt i Indstillinger-menu under Netværk. VPN fremstår nemlig præcis ligesom en almindelig forbindelse til internettet, men når du er tilkoblet, er du fuldstændig anonym og derfor mere sikker online.

Kort sagt får du altså:

  • Forbedret din sikkerhed på din Mac
  • Mulighed for at tilgå hjemmesider, der før var gemt bag et filter
  • En bedre ydeevne til din Mac
  • Total anonymitet online

Hold dig anonym på internettet med en VPN forbindelse

En VPN gør det mere sikkert at færdes online, ligegyldigt om du vil have VPN til Mac eller andre systemer. En VPN virker ved at gemme din specifikke og unikke IP-adresse for alle andre, fordi du tilgår internettet igennem din VPN udbyders server. Derfor vil det kun være denne server, som er tilgængelig og åben, og din IP-adresse er til gengæld fuldstændig privat. De servere, som du kan vælge, kan desuden være placeret hvor som helst i verden, så længe udbyderen har sat en server op på stedet, selvfølgelig. Derved kan det se ud, som om din IP-adresse eksempelvis fysisk er i England.

Læs også: Dansk TV i udlandet guiden

Med geografisk og online anonymitet er du langt mere tryg på internettet. Al den data, som din IP-adresse normalt ville gemme, er nemlig krypteret, så alle hjemmesider, din egen udbyder og potentielle hackere ikke kan gemme din data. Dette betyder også, at du ikke vil få reklamer, som er tilpasset dine online vaner eller fysiske placering.

Skriv en kommentar