ExpressVPN anmeldelse

ExpressVPN

45 kr/md
9.7

Privatliv og sikkerhed

9.5/10

Funktioner

10.0/10

Hastighed og ydeevne

9.5/10

Værdi for pengene

10.0/10

Brugervenlighed

9.5/10

Pros

  • Du får markedets måske bedste og mest professionelle kundeservice
  • Du får en rigtig stærk sikkerhedsløsning med ExpressVPN, der giver dig flere lag af beskyttelse. ExpressVPN har en meget streng no logging politik, og VPN-udbyderen fortæller meget åbent omkring deres afstandstagen til enhver form for logging - dejligt tillidsvækkende
  • Du får adgang til det måske hurtigste VPN-servernetværk i verden, der giver dig gode hastigheder og stabil forbindelse uanset hvor i verden, du tilslutter en server Alle servere er P2P-kompatible (selvom ExpressVPN ikke fortæller om dette)
  • Du får rigtig gode muligheder for streaming og muligheder for at omgå geo-blokeringer

Cons

  • Der mangler en automatisk kill-switch i apps til mobile enheder
  • Prisen er en smule højere end de fleste konkurrenter

Hvad vi fandt af for og imod brugen af ExpressVPN

Herover finder du en hurtig oversigt over positive og negative elementer ved ExpressVPN

ExpressVPN (besøg dem her) er en meget populær udbyder af VPN-løsninger, og de har et rigtig godt rygte på markedet. Og med et stort netværk, en høj sikkerhed, og hvad de selv kalder markedets hurtigste VPN-forbindelse, er der god grund til, at ExpressVPN klarer sig godt på et marked med meget stor konkurrence.

Men prisen er højere end de fleste konkurrenters. Får man med ExpressVPN virkelig også det mere i forhold til konkurrenterne? Lad os se på det.

ExpressVPN fakta – Opdateret juni 2024

💸 PrisFra 45 kr. / måned
📆 Penge-tilbage-garanti30 dage
📝 Holder de logs?Nej
Hastighed2500+ Mbps
🖥 Antal serverer3100+ i 94 lande
💻 Antal brugere per licens5
🗺 Firma registreretVirgin Islands
🛠 SupportKunde-support via livechat


Din internetsikkerhed er i fokus

Sikkerhed på internettet

ExpressVPN tager sine brugeres sikkerhed alvorligt, og det er jo altid et godt udgangspunkt, når man overvejer at vælge en VPN-udbyder. VPN-forbindelsen bruger en avanceret AES-256- kryptering, hvilket der også er mange andre, som gør. Men ExpressVPN skiller sig alligevel ud ved udførligt at forklare, hvad deres kryptering indebærer.

De fortæller åbent til alle, at de bruger en AES-256-CBC-kryptering med et 4096-bit SHA-512 RSA-certifikat som primær kryptering af deres kontrolkanal, og så bruger de yderligere en Hash Message Authentication Code, der forhindrer vedkommende i at kunne ændre data, som sendes til og fra dig i realtid. Det er en imponerende sikkerhed, og det er en imponerende åbenhed, der taler for ExpressVPN’s tiltro til deres evner og VPN-løsninger.

Men sikkerhedsforanstaltningerne stopper ikke der. VPN-forbindelsen understøtter også Perfect Forward Secrecy, der giver dig en helt ny krypteringsnøgle, hver eneste gang du går online via VPN-forbindelsen.

Og ikke nok med det, så får man sågar også en ny krypteringsnøgle en gang i timen, hvilket betyder, at skulle nogen mod al forventning få adgang til din internetfærd, så kan de maksimum have dette i 60 minutter.

VPN-forbindelsen beskytter som stort set alle andre VPN-løsninger imod DNS-lækager, men hos ExpressVPN har man også her et ekstra lag af beskyttelse. De har nemlig deres helt egne DNS-servere med 256-bit kryptering. Dermed slipper man helt for risikoen forbundet med OpenDNS-servere, og udover en øget sikkerhed giver dette også nemmere adgang til rigtig mange blokerede sider på nettet.

Den eneste lille bemærkning, der er til sikkerheden, lyder, at ved brug af de forskellige apps til mobile enheder, eksisterer der ikke en automatisk kill-switch, som der ellers er i versionen til din computer.

Dette er blot en mindre detalje, men er man fuldt ud fokuseret på sikkerheden, så kan dette betyde, at man kommer til at stå i en situation, hvor man, uden at vide det, mister sin VPN-beskyttelse.

Dit privatliv er og forbliver helt privat

Når man ser på ExpressVPN og deres åbenhed omkring sikkerhed og kryptering, så er det forfriskende, at de tager en lige så åben tilgang til håndteringen af dit privatliv. Mange VPN-udbydere fortæller, at de har en no logging-politik, men er herefter meget vage i deres forklaring af denne. Sådan er det ikke med ExpressVPN.

Her praler man ikke med store bogstaver på hjemmesiden omkring en no logging-politik, men i stedet beskriver de udførligt, under sektionen der handler om funktioner og features, hvordan de ikke vil og ikke kan registrere informationer omkring deres brugeres internetadfærd, trafikdata, DNS eller anden personlig information.

Din IP-adresse, og hvor lang tid du bruger online pr. session, bliver heller ikke registreret, og ligeledes bliver der heller ikke holdt register over, hvilken ny IP-adresse din VPN-forbindelse får og tidligere har fået. Dog skal det nævnes, at VPN-forbindelsen indsamler anonyme informationer omkring datoer, servere brugt og versionsnumrene på de apps, der bruges sammen med VPN-forbindelsen.

Dette er informationer, der ikke kan true dit privatliv eller bruges til at identificere dig eller tracke dig. Og ExpressVPN holder på, at det udelukkende er i forbindelse med optimering af deres VPN-løsninger, at disse informationer bruges.

ExpressVPN gør et godt arbejde omkring sikkerhed og beskyttelsen af deres brugeres privatliv, og deres store gennemsigtighed med henblik på deres krypteringsteknologi og deres no logging-politik samtregistrering af informationer til optimering af deres VPN-løsninger er meget tillidsvækkende.

Dog mangler de lige at lade en tredjepart gennemgå deres procedurer og systemer (noget, som NordVPN og VyprVPN med stor succes har gjort). Dette er blot for at komme med det sidste og endelige bevis på, at de faktisk holder, hvad de lover. Men dette er en meget lille kritisk kommentar til et punkt, hvor ExpressVPN ellers virkelig gør det godt.

ExpressVPN kalder sig for den hurtigste VPN-løsning på markedet

Men er de så også det? Først og fremmest er det virkelig svært at komme med et endeligt svar på dette, da der kan være store momentane svingninger i hastighederne på de forskellige servere rundt omkring i verden. Og ens private udstyr kan ofte være en lige så stor hæmsko for forbindelsen, som problemer på en server.

Flere uafhængige tests viser dog, at VPN-forbindelsen har adgang til mange hurtige og stabile servere i Europa og USA især. Men også i Asien, Sydamerika, Afrika, Australien og New Zealand blev der opnået høje hastigheder, om end disse da var en smule til en del lavere end de europæiske og amerikanske. Så overordnet set klarer VPN-forbindelsen sig rigtig godt, når det kommer til hurtige og stabile forbindelser.

Men om ExpressVPN er den hurtigste VPN-løsning, vil vi dog fortsat lade være usagt. Faktum er dog, at serverne klarede sig rigtig godt i test, hvilken er en kæmpe fordel, hvis man for eksempel ønsker at streame eller skal downloade store filer. Og VPN-forbindelsen klarer sig rigtig godt, når det kommer til for eksempel at lade dig se amerikansk Netflix i Danmark.

Og når det kommer til muligheden for at downloade store mængder data, så er VPN-forbindelsen også med helt fremme. ExpressVPN har valgt ikke at nævne noget omkring P2P-fildeling i deres beskrivelse af deres VPN-løsning, og dette kan være fordi, at P2P ofte bruges til illegale downloads – noget, der tages afstand til. Dog viser det sig, at alle de tilgængelige servere faktisk understøtter P2P, og der eksisterer ingen begrænsninger på brug af båndbredde eller download af datamængder.

ExpressVPN lever til fulde op til forventningerne

Vi forstår godt, hvorfor dette er en af de absolut mest populære VPN-løsninger på markedet, da deres VPN-forbindelse til fulde lever op til forventningerne. Alt fra sikkerhed over beskyttelse af brugerens privatliv til hastighed er i topklasse.

Og så har vi slet ikke nævnt deres kundeservice, der er helt i særklasse og bemandet af professionelle, der virkelig ved, hvad de taler om. Det eneste reelle kritikpunkt er, at der mangler en automatisk kill-switch på apps til de mobile enheder. Kan man se bort fra dette, eller skal man kun bruge en VPN-forbindelse på sin computer, så er ExpressVPN en sikker, brugervenlig, professionel og hurtig VPN service.

Skriv en kommentar