Guide: Gratis VPN – Bedste Gratis VPN i Danmark

VPN – eller Virtual Private Network, som det står for – er en softwareløsning i form af et lille program eller en app, der hjælper dig med at skjule din unikke IP-adresse, når du er online.

Prøveperiode gratis i 30 dage

gratis VPN

Prøv NordVPN Gratis

✔️Hurtigste VPN i test
✔️Vundet flest priser PC-mag, Wired, BBC.
✔️Den førende VPN-tjeneste

Prøv første 30 dage gratis – fuld tilfredshed eller pengene retur

IP-adressen er den unikke identificeringskode, som din computer, tablet eller smartphone bruger til at få adgang til hjemmesider, når du surfer online. Normalt – altså hvis man ikke benytter VPN – så er denne synlig og tilgængelig for alle. Og det betyder også, at den er nem at finde og evt. misbruge af kriminelle elementer online.

Så derfor kan det være en god idé at bruge en VPN-service til at skjule din IP-adresse, så du anonymt og sikkert kan surfe rundt på nettet.

Guide: Gratis VPN - Bedste Gratis VPN i Danmark

Hvorfor bruge VPN?

Det spørger du måske dig selv om lige nu. Der er jo aldrig sket dig noget online. Og det er måske rigtigt, men tænk på det som en forsikring. Du har måske heller aldrig haft indbrud. Men du har dog stadigvæk en indboforsikring.

Som nævnt så kan en VPN lade dig bruge internettet helt anonymt. Dermed kan potentielle kriminelle elementer heller ikke følge med i, hvordan du bevæger dig rundt på nettet, hvilket potentielt gør dig sårbar overfor hackere og lignende.

Via din IP-adresse kan hackere og lignende opsnappe informationer om dig, og er du rigtig uheldig, så kan det lykkes for dem at observere og følge dig live – f.eks. mens du indtaster fortrolige informationer. Så derfor er det godt at være anonym på internettet, og derfor er det en god idé at bruge en VPN-løsning.

Findes der gratis VPN?

Ja, det gør der. Men der er nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at bruge en VPN. Først og fremmest så er der ikke nogen standard-VPN. Alle VPN-løsninger er forskellige, så det er en rigtig god idé at lave noget research, inden du begynder at bruge en VPN.

Angående gratis VPN-løsninger, så er der, som nævnt ovenfor, nogle ting, du skal være opmærksom på. Selvfølgelig er det rart, at man ikke behøver at betale for en gratis VPN, men vær opmærksom på, at der altid er en grund til, at en gratis VPN-løsning er gratis.

Med en gratis VPN vil der blive gået på kompromis med et eller andet. Så sørg i den grad for at undersøge forskellene imellem de forskellige gratis VPN-løsninger, så det i det mindste ikke er sikkerheden, som du går på kompromis med.

Mange betalte VPN-løsninger har også en gratis udgave, som du kan bruge. Men disse er ofte med en meget begrænset mængde data, og de har ofte også dårligere sikkerhed og mindre båndbredde. Men har du kun et begrænset behov, så kunne en af disse gratis løsninger være en fornuftig start – ikke mindst hvis du bruger flere forskellige versioner for at omgå problemet med den begrænsede datamængde.

Gratisudgaverne af de VPN-løsninger, der ellers normalt koster penge, er designet til at vænne dig til at bruge dem, så du vil være villig til at købe det fulde produkt efterfølgende.

Tænk på det som en gratis smagsprøve. Men der findes også fuldkommen gratis VPN-løsninger, hvor der ikke er lavet begrænsninger på f.eks. datamængden. Men udbyderne bag disse produkter er jo stadig nødt til at tjene penge på et eller andet.

En af hovedårsagerne til at bruge en VPN er at forblive anonym på nettet. Og dermed undgå de irriterende trackere, der ellers holder grundigt øje med dig.

Men disse reklame-trackere er en god forretning for udbyderne, og da en gratis VPN er nødt til at tjene sine penge hjem på en anden måde end en betalt VPN, så sælger udbyderne af gratis VPN-løsninger dine indsamlede data for at tjene penge.

Er en gratis VPN risikoen værd?

Umiddelbart vil vi sige nej. Der er flere eksempler på, at gratis VPN-løsninger selv har hugget brugernes data og solgt dem videre – hvilket helt ophæver begrundelsen for at bruge dem.

Andre eksempler har afsløret visse gratis VPN-løsninger i ikke bare at stjæle information fra brugerne, men faktisk slet ikke at beskytte brugerne, som det ellers er meningen, at produktet skal gøre – gratis eller ej. Andre har ikke brugt tilstrækkeligt med kryptering – hvilket ligeledes underminerer hele grunden til at have en VPN.

Et andet udbredt problem hos de gratis VPN-løsninger er malware. Malware er en fællesbetegnelse for uønskede og skadelige programmer, du kan risikere, bliver installeret på din computer, tablet eller telefon.

Den mest kendte type malware er nok computervirussen, men der findes mange andre skadelige programmer, som du ikke har lyst til at have på din internetenhed. Og bruger du en gratis VPN-løsning, så er der stor risiko for, at du støder på malware, da der ikke tages nogen hensyn til, hvilke data der bruges i forbindelse med VPN-løsningen.

Gratis VPN er som Det Vilde Vesten

Vi kan kun advare imod at bruge gratis VPN-løsninger, da den eneste fordel ved at gøre det er, at du sparer penge. Penge som virksomheden bag er nødt til at tjene på en anden måde.

Som oftest ved selv at sælge dine private informationer. Med andre ord så kan det diskuteres, om der i virkeligheden findes gratis VPN-løsninger. Vil du for alt i verden have en gratis VPN, så er det altså meget vigtigt, at du grundigt undersøger markedet for anmeldelser, da en del af de gratis VPN-løsninger kan ende med at gøre mere skade, end de gør gavn.

Hvad end du ender med at vælge for en VPN-udbyder, så sørg for at vælge en, der får gode anmeldelser for sin sikkerhed. Sikkerheden er nemlig den primære grund til at benytte en VPN, så denne skal være i top.

Prøveperiode gratis i 30 dage

gratis VPN

Prøv NordVPN Gratis

✔️Hurtigste VPN i test
✔️Vundet flest priser PC-mag, Wired, BBC.
✔️Den førende VPN-tjeneste

Prøv første 30 dage gratis – fuld tilfredshed eller pengene retur

Skriv en kommentar