Guide: Dansk TV i udlandet

Bor du i udlandet, er du ofte på forretningsrejse i udlandet, eller vil du bare gerne kunne se lidt dansk TV, mens du er på ferie? Så kan dette ofte ikke lade sig gøre.

Men der er en simpel løsning på dette. Du kan nemlig bruge en VPN-service til at få adgang til TV-indhold fra Danmark som f.eks. DR, Viaplay eller YouSee.

Vi anbefaler: 

Guide: Dansk TV i udlandet 1

NordVPN

✔️Spar 68%
✔️Få 3 måneder gratis
✔️Den førende VPN-tjeneste

30 dages fuld tilfredshed eller pengene tilbage

dkk20/mnd

Hvorfor kan jeg ikke se dansk TV i udlandet?

Guide: Dansk TV i udlandet

Når du bruger internettet på din computer, tablet eller telefon i udlandet, så kan du ikke få lov til at se dansk TV fra f.eks. DR eller YouSee. Dette er, fordi disse programmer er tiltænkt forbrugere i Danmark.

Men stop lige, tænker du måske, jeg er da også dansker. Og ja, det er rigtigt, men befinder du dig ikke i Danmark, når du er online, så vil du ikke blive registreret som værende dansker.

I stedet vil din computer, telefon eller tablet blive anset for at være fra det land, hvor du befinder dig.

Den enhed, som du bruger til at gå online med, har en IP-adresse, som altid skal oplyses for at få adgang til en hjemmeside. Denne IP-adresse indeholder information om, hvorfra du er gået online. Så er du på ferie i Spanien, så vil du via din IP-adresse blive registreret som værende spanier, der er bosat i Spanien.

Og som bosat i Spanien har du ikke adgang til f.eks. DR’s online TV-indhold.

Blokeringer af indhold på denne måde hedder geo-blokering, og det er meget udbredt.

F.eks. kan man som bosiddende i Danmark heller ikke få adgang til alt indholdet på den amerikanske udgave af Netflix. DR laver kun TV-udsendelser, der er tiltænkt afbenyttelse af danskerne, så her er man ikke interesseret i, at resten af verden går ind og kigger med, uden at de betaler licens.

Ligeledes har de danske TV-udbydere betalt for rettighederne til at vise bestemte film og serier til danskerne, og de er naturligvis ikke interesserede i, at andre kan kigge med uden at betale.

Umuligt at se dansk TV i udlandet?

Umuligt at se dansk TV i udlandet

Nej, det er det naturligvis ikke. Denne geo-blokering kan nemlig omgås via brugen af en dansk IP-adresse, og sådan en kan du få ved at bruge en VPN-forbindelse. Ved at bruge en VPN-forbindelse i udlandet kan du give din tablet, computer eller smartphone en dansk IP-adresse.

Det betyder, at når du så forsøger at oprette forbindelse til en udbyder af danske TV-programmer fra f.eks. Spanien, så vil du blive registreret som værende i Danmark.

Og du vil nu kunne se de danske TV-programmer i udlandet. Og selvfølgelig virker en VPN-forbindelse også den anden vej. Har du f.eks. et abonnement til Netflix, men er du ikke helt tilfreds med udvalget, så kan du bruge en VPN-forbindelse til at få adgang til f.eks. det amerikanske Netflix-indhold, det britiske indhold osv.

Dansk TV med VPN – Hvad er en VPN?

Dansk TV med VPN - Hvad er en VPN?

En VPN-løsning er faktisk en sikkerhedsforanstaltning, der hjælper dig til at færdes sikkert på nettet. Dette lyder måske lidt mærkeligt, når vi lige har sagt, at den kan give dig adgang til at se dansk TV i udlandet, men lad os forklare.

VPN er en softwareløsning – i form af et lille program eller en app – som du kan bruge, når du bevæger dig rundt på nettet. Med en VPN kan du anonymt navigere rundt på nettet, hvilket gør dette privat og meget mere sikkert. En VPN krypterer nemlig din internettrafik, så eventuelle hackere – og din internetudbyder – ikke kan følge med i, hvad du foretager dig, når du er online.

VPN er en forkortelse, der står for Virtual Private Network, og den virker ved at skjule din IP-adresse. IP-adressen forklarer, hvad det er for en enhed, der er på internettet, og du får den via din internetudbyder. Er du i udlandet, modtager du derfor også en udenlandsk IP-adresse. Og denne kan bruges til at identificere dig, når du surfer rundt på nettet.

Din IP skal være dansk

Din IP skal være dansk

Din IP-adresse bliver gemt, hver gang du besøger en hjemmeside. Og fordi din IP-adresse er unik, så er det nemt at følge dig rundt på nettet – og finde ud af, hvor du har været. IP-adressen skal bruges til at godkende din adgang til den server, hvor siden, du ønsker at besøge, er gemt på. Og på en helt almindelig internetforbindelse, som den du har derhjemme, eller den der findes på din telefon, når du bruger mobildata, er din IP-adresse tilgængelig for alle.

Denne tilgængelighed gør dig potentielt sårbar over for hackere og andre ubehagelige typer, som der findes mange af online. Dette er, fordi de, med din IP-adresse, har en direkte vej mellem internettet og din brugte enhed. Kriminelle elementer online kan herigennem opfange og stjæle oplysninger om dig, mens du navigerer rundt på nettet.

Og er du rigtig uheldig, så kan de observere dig live og følge med i, hvad du f.eks. indtaster. En VPN vil skjule din IP-adresse, så du bliver anonym, men den vil stadig fungere, så du kan få adgang til den hjemmeside, som du gerne vil besøge.

Udover at fungere som en sikkerhedsforanstaltning så har VPN-løsningerne også muligheden for at ændre nationaliteten på din IP-adresse, og det er her, at en VPN kan give dig adgang til dansk TV i udlandet.

Ved at gå på nettet i udlandet via en VPN og ændre din IP-adresse til at være dansk, vil du blive anset for at være i Danmark, og du har derfor adgang til alle dine danske TV-programmer. Så en VPN-løsning er ikke kun god til at give dig adgang til dansk TV i udlandet, det er også en ekstra sikkerhed, der beskytter dig online. En dejlig to-i-en bonus.

Guides til at se dansk tv i udlandet

Har du brug for hjælp til at finde få adgang til diverse TV-services i udlandet, så har vi her lavet en række guides til at hjælpe dig godt på vej.

Guide til YouSee i udlandet

Selvom du har et abonnement med YouSee TV, så følger dette desværre ikke med, hvis du bevæger dig udenfor Danmarks grænser. Det betyder også at du hurtigt kan gå glip af din yndlingsserie, hvis du er på ferie. 

Heldigvis findes der en simpel løsning. Sådan gør du:

 • Installer din foretrukne VPN (Vi anbefaler NordVPN)
 • Tilslut til din VPN-service’s danske IP. Det er yderst vigtigt at din VPN har danske servere, eller virker det ikke. NordVPN har mere end 60 servere i DK lige nu.
 • Tilslut herefter til din YouSee-app eller via deres hjemmeside. Du kan nu se TV, som sad du på sofaen derhjemme.

Det er såre simpelt at se YouSee i udlandet med en VPN.

Guide til Viaplay i udlandet

Viaplay opererer også med den såkaldte geo-blokering, som gør det det næsten umuligt at se det, hvis man befinder sig i udlandet. Det kan dog også omgås, og du finder her løsningen.

Følg disse steps til at se Viaplay udenfor Danmark:

 • Installer en VPN med danske servere (vi anbefaler NordVPN)
 • Tilslut din enhed til en dansk IP igennem din VPN
 • Åben din Viaplay app eller hjemmeside, og nyd adgangen til deres katalog imens du er på ferie.
Guide: Dansk TV i udlandet 1

NordVPN

✔️Spar 68%
✔️Få 3 måneder gratis
✔️Den førende VPN-tjeneste

30 dages fuld tilfredshed eller pengene tilbage

dkk20/mnd

16 kommentarer til “Guide: Dansk TV i udlandet”

 1. Jeg har en VPN fra firmaet Avast.
  De seneste måneder virker den ikke mere. Hvorfor ved jeg ikke muligvis er Geo blokeringen blevet mere effektiv. I hvert fald får jeg meddelelsen ” kun til modtagelse i Danmark Færøerne og Grønland”.
  Jeh vil så prøve at skifte til en anden VPN.

  Svar
  • Hej Flemming,

   Jeg bruger selv NordVPN og ser dagligt TV2 Play og DR.dk TV her fra Thailand hvor jeg bor uden problemer. Så den vil være et godt bud.

   Mvh.
   Kristian

   Svar
   • Hej Kristian, jeg sidder lige nu i Thailand og har downloadet ExpressVPN og kan ikke få adgang til YouSee TV. Kan du det?
    mvh Bernhard

    Svar
    • Hej Bernhard,

     Det virker fint for mig når jeg skal se TV2 play og DR TV. Jeg har ikke selv et abbonnemet ved YouSee mere, så kan ikke teste det.
     Har du prøvet at åbne et inkognito vindue og så loade YouSee der imens du har slået en dansk server til på ExpressVPN?

     Mvh.
     Kristian

     Svar
     • Tak for svar Kristian.
      Nu har jeg afprøvet dit forslag og den “fanger” YouSee desværre også. Samme tekst kommer op. Jeg kan ellers også godt se Discovery+ nu med VPN, hvilket jeg ikke kunne før, så landskampene er reddet

      Hilsen Bernhard

   • Jg skal til Thailand og vil gerne se dansk tv !
    Skal jeg bare dawnloade den Ap og så går det af sig selv !
    ( jeg er 75 så jeg er ingen “ nørd “ på området)
    Mvh karen

    Svar
    • Hej Karen,

     Jeg bor selv i Thailand og ser dansk TV på TV2play og dr.dk flere gange om ugen, hvor jeg bruger VPN – så ja, det kræver blot at du downloader appen og connecter til en dansk IP, hvorefter du kan se alle de danske programmer på f.eks TV2play og dr.dk

     Svar
 2. Tak for svar Kristian.
  Nu har jeg afprøvet dit forslag og den “fanger” YouSee desværre også. Samme tekst kommer op. Jeg kan ellers også godt se Discovery+ nu med VPN, hvilket jeg ikke kunne før, så landskampene er reddet 😉

  Hilsen Bernhard

  Svar
 3. Hej !
  Bor i Småland,og min pension og Skat til Dk ca 100 000kr ,og nu betaler man ikke licens,Hvorfor kan Jeg stadig ikke se Dk tv.
  Os der bor i utlandet få ikke en skid fra Dk ,jaja min pension ,har arbejdet i mere end 45 år i Dk !!!
  Peter !!

  Svar
  • Hej Peter,

   Hvilket program er det du gerne vil se på dansk tv? Du kan f.eks på dr.dk/tv se en del uden at skulle betale og med en VPN kan du se dem der er begrænset til danske IPer også.
   Hvis du vil se TV2 er det korrekt, at det kræver et abbonenemt.

   Mvh.
   Kristian

   Svar
 4. Hej –
  Har brugt ExpressVPN gennem flere år på rejser til Thailand frem til 2020 for at se Viaplay, og det har virket uden problemer. Da jeg kom tilbage i marts 2020 fik jeg besked ved login, at de havde bemærket at jeg brugte VPN. Har de “fanget” brugen af VPN, og hvis ja, er der nogen forslag til andre muligheder?
  På forhånd tak

  Henrik

  Svar
  • Hej Henrik,

   Jeg bruger det stadig hver dag her fra Thailand. Godt nok ikke med ExpressVPN, men med HMA. Mit råd er at du prøver at skrive til deres support. De svare som regel hurtigt. Forklar dem det du skriver her og bed dem skifte din danske IP hos dem.

   Svar
 5. Hej. Jeg har lige købt NordVPN for at kunne se DRtv og Yousee fra Italien. Det virker dog ikke selvom jeg er logget på den danske server. Yousee siger at man ike kan se, når man er på en VPN-forbindelse og DRtv siger at indholdet kun er tilgængeligt i Dk, Grønland og færøerne.

  Forstår ikke hvorfor VPN-forbindelsen ikke virker. Kan du hjælpe mig med dette? Vh

  Svar
  • Hej Magnus,

   Jeg ved at mange har haft held med at skrive til deres support hos NordVPN – de svare hurtigt. Bed dem om at de skfiter din danske IP hos dem, da den ikke kan logge på DRTV og YouSee.

   Så burde du kunne logge på herefter.

   Mvh.
   Kristian

   Svar
  • Hej Sabine,

   Det plejer jeg at gøre, men mener også at du kan vælge et år, så er besparelsen dog ikke så stor.

   Mvh.
   Kristian

   Svar

Skriv en kommentar