Hola VPN Anmeldelse

Hola er en helt utrolig populær gratis VPN-løsning, der bruges af millioner af brugere, netop fordi den er gratis. Men gør dens status som gratis den virkelig værd at bruge? Og findes der i virkeligheden noget, der er gratis længere? Hola VPN bruger en meget anderledes tilgang til at skjule deres brugers identitet. Her bruger man ikke som mange andre VPN-udbydere store netværk af servere, men man benytter i stedet et peer-to-peer-system (P2P-system).

Vi anbefaler //

Hola VPN Anmeldelse 1

NordVPN
Få sikker og privat adgang til internettet
  • 30 dages fuld tilfredshed eller pengene tilbage
dkk20
/mnd

Der er ingen servere

Som nævnt så bruger Hola VPN ingen servere til at skjule sine brugeres personlige informationer og identitet, men i stedet bruger man et P2P-baseret system. Og brugen af dette system har da også sine fordele.

I og med at der ikke findes nogen specifikke serverdestinationer eller ruter til disse servere, som brugeren er nødt til at benytte sig af, så er det meget sværere for en hjemmeside at opdage, at brugeren faktisk benytter sig af en VPN-forbindelse. Samtidig har det også den fordel, at der ingen omkostninger er i forbindelse med vedligeholdelsen af et stort netværk af servere eller båndbredden, og det er medvirkende til, at denne VPN-løsning kan tilbydes gratis til brugerne.

Men selvfølgelig er der også en negativ side ved dette. Ellers ville alle andre nok også benytte sig af en lignende opsætning. Et potentielt problem ved dette P2P-baseret system er, at Hola VPN er nødt til at bruge dele af din enheds systemkraft og en del af din internetforbindelse til at lede andre brugere igennem.

Hola understreger, at dette kun sker på enheder, der ikke aktivt bliver brugt, og de udtaler også, at trafikken, der ledes igennem, er yderst begrænset og svarer til omkring 4 til 5 MB om dagen. Og fra Holas side gør man meget for at sikre, at forbruget holdes på et lavt niveau – f.eks. understøttes P2P-trafik ikke.

Det største problem er dog, at en bruger kunne risikere at blive, hvad der ville svare til en ext-server for andre brugere. Dette er i selv ikke et problem. Medmindre disse andre brugere benytter VPN-forbindelsen til at begå ulovligheder som hacking, spam eller andet. For i dette tilfælde vil det ikke være brugeren, der faktisk gør noget ulovligt, eller der vil blive registreret som synderen, men i stedet vil det være brugerens, hvis enhed der blev brugt som exit-server, som vil blive forbundet med handlingen.

Denne risiko kan dog undgås ved at opgradere til Holas betalingsabonnement, som ikke deler brugerens båndbredde med andre brugere, og man får desuden adgang til at bruge et netværk af Holas egne servere, som brugere med betalingsabonnement har adgang til.

Det er en gratis VPN-tjeneste, så sikkerheden er derefter

Hola VPN installeres som en tilføjelse til din browser, og derfor beskytter den også kun trafikken til og fra din browser. Og selv dette sker ikke på samme måde som med mere almindelige VPN-forbindelser. Det P2P-baserede system er rigtig godt til at omgå geo-blokeringer, men der er reelt set ikke meget ekstra sikkerhed i brugen af Hola VPN.

Hola er meget vage omkring indsamling af data fra deres brugere

De fleste VPN-udbydere sender deres VPN-forbindelser igennem diverse servere, hvor det teknisk set er muligt at indsamle og logge informationer om brugerne af VPN-tjenesten. Ved at sende deres brugere igennem andre brugere har man ikke den samme mulighed for at samle brugerne på specifikke steder og indsamle deres data. Så på overfladen virker dette som et bedre system.

Men Hola er meget vage på deres hjemmeside omkring tracking, logging og indsamling af informationer fra deres brugere. Virksomheden fortæller, at de overvåger deres netværk for tegn på sikkerhedsbrud og ulovlige handlinger. Dette gøres for at kunne udlevere alt bag en kriminel handling til de rette myndigheder. Hola fortæller videre, at man gør dette for at forhindre kriminelle elementer i at misbruge deres VPN-tjeneste til at misbruge andre, og man ønsker at gøre dette for at afskrække kriminelle fra at benytte VPN-tjenesten til at starte med.

Umiddelbart fair nok, men det puster til debatten omkring, hvis man intet har at skjule, så har man intet at frygte. Et andet problem er Hola VPNs troværdighed, da de tidligere har måttet indrømme, at de har gemt information om brugernes ca. placering, hardware specifikationer, sprog, operativsystem, time stamps, tilgåede URL’er, sidste brug af VPN-forbindelsen og browser-type. Derudover nævner man hos Hola VPN intet om en no logging-politik, så det må antages, at der bliver foretaget en eller anden form for indsamling af informationer.

Hvis der ikke gøres dette, så kan man med fordel følge eksemplet fra f.eks. NordVPN og VyprVPN, der har ladet en uafhængig tredjepart gennemgå deres systemer og procedurer for endegyldigt at bevise, at man ikke logger information om sine brugere.

Hola VPNs primære formål er at omgå geo-blokeringer

Og til dette er VPN-forbindelsen virkelig god. VPN-forbindelsen har en meget brugervenlig brugerflade, der nemt og hurtigt lader dig vælge en region, der kan give dig adgang til geo-blokeret materiale, og disse forslag virker som hovedregel helt automatisk, uden at du skal gøre noget yderligere.

Skifter man imellem flere forskellige sider med forskellige nationale geo-blokeringer, så vil VPN-forbindelsen enten minde brugeren om at skifte til en ny region, eller også gør VPN-forbindelsen det selv. Dermed får man som bruger en nem og problemfri navigation imellem flere forskellige sider med forskelligt blokeret regionsindhold.

VPN-forbindelsen er også fremragende til at streame film og serier i Full HD. Dog kan det være svært at få en præcis indikation af, hvor gode hastigheder man er i stand til at opnå pga. det P2P-baserede system. Men streaming er ikke noget problem.

Med det ovenstående i tankerne virker det underligt, at Hola VPN, der hovedsageligt markedsføres som en gratis VPN-løsning, vælger at gemme adgangen til Netflix i USA og Hulu bag en betalingsvæg i form af deres Plus-abonnement.

Hola VPN er gratis, og så er der ikke meget mere at sige

Man får, hvad man betaler for. Dette udtryk passer meget godt til Hola VPN. Der er megen mystik omkring, hvor meget virksomheden egentlig gemmer af informationer om sine brugere, og så er sikkerheden ikke på niveau med rigtig mange andre VPN-udbydere. Kan man leve med dette, så har Hola VPN den store fordel, at den der gratis. Og VPN-forbindelsen er rigtig god til at omgå geo-blokeringer. Lige med undtagelse af Netflix USA og Hulu, som ellers kunne tænkes at være nogle af de primære grunde til at ville omgå geo-blokeringer.

Hola VPN er en gratis VPN-løsning, og med det i tankerne er den ikke dårlig, så har man kun brug for en begrænset VPN-forbindelse, så er der egentlig ikke noget i vejen for at bruge denne udbyder.

Hvad vi fandt af for og imod brugen af Hola VPN

Nedenfor finder du en hurtig oversigt over positive og negative elementer ved Hola VPN

Positive ting vi kunne lide ved Hola VPN:

  • Du får en gratis VPN-løsning
  • Du får en VPN-forbindelse til at omgå geo-blokeringer
  • Du får en VPN-forbindelse til streaming-brug

Negative ting vi ikke kunne lide ved Hola VPN:

  • Sikkerheden er ikke på niveau med konkurrenterne, som kræver abonnement
  • Der hersker stor usikkerhed omkring, hvor meget Hola VPN logger af informationer om deres brugere. Virksomheden er før afsløret i at logge informationer uden at fortælle om dette.
  • På trods af at VPN-forbindelsen er rigtig god til at omgå geo-blokeringer, så kræves der abonnement for at få adgang til Hulu og Netflix USA
  • Der eksisterer en risiko for – om end den er meget lille – at du kan ende som exit-server. Dermed vil kriminelle handlinger udført af en anden kunne blive sporet til dig

Skriv en kommentar