NordVPN Anmeldelse

NordVPN

21 kr/md
9.8

Privatliv og sikkerhed

9.5/10

Funktioner

10.0/10

Hastighed og ydeevne

9.5/10

Værdi for pengene

10.0/10

Brugervenlighed

10.0/10

Pros

 • Du får adgang til et kæmpe servernetværk, der er P2P-kompatibelt, er gode til at omgå geo-blokeringer og gode til streaming
 • Du får måske markedets bedste sikkerhedsløsning med NordVPN, der lader dig bruge en dobbeltkryptering
 • NordVPN har en meget streng no-logging politik, og VPN-udbyderen tager dit privatliv meget alvorligt. Noget selskabet demonstrerede ved at lade en uafhængig tredjepart eftertjekke deres politikker, systemer og procedurer, hvor der ikke blev fundet noget
 • Du får adgang til meget stabile og hurtige servere

Cons

 • Der er ikke en officiel uendelig båndbredde
 • Den kort-baserede brugerflade kan være problematisk og generende at bruge

Hvad vi fandt af for og imod brugen af NordVPN

Ovenfor finder du en hurtig oversigt over positive og negative elementer ved NordVPN.

NordVPN omtales ofte som den bedste VPN-løsning på markedet, men er den nu også det? NordVPN giver dig adgang til over 5200+ servere fordelt på 59 lande over hele verden, og så kan du bruge NordVPN på Windows, Mac, Linux, Android, iOS og flere.

NordVPN leverer alle de funktioner, som man kunne forvente, og så giver VPN-udbyderen adgang til seks forskellige brugere på en og samme tid.

NordVPN fakta – Opdateret juni 2024

💸 PrisFra 21,15 kr. / måned
📆 Penge-tilbage-garanti30 dage
📝 Holder de logs?Nej
Hastighed6730+ Mbps
🖥 Antal serverer5200+ i 59 lande
💻 Antal brugere per licens6
🗺 Firma registreretPanama
🛠 SupportKunde-support via livechat

Sikkerheden er af allerhøjeste kvalitet

Brugen af VPN-forbindelser er steget kraftigt de seneste år, og det forstår man godt. Overvågningen, trackingen og usikkerheden ved at surfe på nettet har været stærkt stigende i en rum tid. Så derfor tager vi også udgangspunkt i sikkerheden først.

En VPN-forbindelse beskytter dine personlige informationer ved at kryptere al den data, som sendes frem og tilbage mellem internettet og din computer, telefon eller tablet. Og når det kommer til sikkerheden, så er det klart, at NordVPN ved, hvad de laver.

NordVPN bruger en meget sikker Advanced Encryption Standard (AES) 256-bit-kryptering, der bruger en løbende udskiftning af 3072-bit Diffie Hellman-krypteringsnøgler. Dette betyder, at der for hver session bliver brugt en ny og unik krypteringsnøgle.

Så skulle krypteringen mod al forventning blive brudt, så er det kun for én enkelt session. Ved næste session er en helt ny krypteringsnøgle i brug, og man er igen beskyttet. De anvendte OpenVPN-apps bruger en opdateret AES-256-GCM-kryptering, hvilket betyder, at NordVPN lige er et nøk bedre end rigtig mange af konkurrenterne.

Et dobbelt VPN-system betyder, at trafikken via VPN-forbindelsen først krypteres og sikres på en sikkerhedsserver for derefter at blive kørt igennem endnu en sikkerhedsserver.

Det er egentlig ganske unødvendigt med tanke på den i forvejen rigtig solide kryptering, men hvis man virkelig vil være på den sikre side, så er det en fin ekstra sikkerhedsfunktion. Dog kan det mærkes på overførselshastigheden, hvis man vælger at bruge det dobbelte VPN-system.

Ikke én, men to automatiske kill-switches beskytter dig ved automatisk at afbryde din internetforbindelse, hvis du pludselig skulle miste forbindelsen via NordVPN. Den ene lukker for selve internetforbindelsen, og den anden lukker de valgte apps og programmer, der bruger internetforbindelsen.

Dermed er du helt sikker på, at hvis der pludselig opstår et ophør i VPN-forbindelsen, så er du stadig ikke i fare for at miste dine personlige data.

NordVPN tager beskyttelsen af dit privatliv meget alvorligt

NordVPN Anmeldelse
NordVPN bruger en funktion, der hedder Onion over VPN. Det betyder, at VPN-forbindelsen først køres over NordVPNs eget netværk og derfra videre til Onion-netværket, der er en uafhængig anonymitetstjeneste, for til sidst at ende på den ønskede hjemmeside.

Dermed opnår man en dobbeltbeskyttelse, der til gengæld nedsætter hastigheden en smule. Du benytter det helt automatisk, hvis du vælger at benytte en af NordVPNs dedikerede Onion over VPN-routere, og den gør det praktisk talt umuligt at spore noget som helst tilbage til dig.

Internt i virksomheden og i selve programmet forefindes der en meget streng no-log politik, hvilket betyder, at hverken programmet selv eller virksomheden bag gemmer på nogen form for information omkring din internetbrug.

Den eneste information, som NordVPN gemmer, er de kontaktinformationer, som du selv opgiver, når du tegner et abonnement. En rapport fra Price Waterhouse Cooper beviste i 2018, at NordVPN virkelig ikke gemmer nogen form for data omkring deres brugeres færd på nettet.

Heller ikke i forbindelse med hastigheden mangler der noget

Beskyttelsen af dit privatliv online og beskyttelsen af dine fortrolige informationer er klart det vigtigste, når det kommer til brugen af en VPN-forbindelse. Men alt dette virker pludselig lidt irrelevant, hvis hastigheden er alt for langsom.

NordVPN har mange servere over hele verden, og det er godt, for der kan til tider være problemer med at forbinde til en specifik server. Det er i så fald rart, at der er mange andre at vælge.

Når man så finder en server, hvor der kan oprettes forbindelse, så yder VPN-forbindelsen som hovedregel rigtig godt. NordVPN gør det desuden godt i hastighedstest med meget begrænsede fald i overførselshastighederne på de forskellige servere.

NordVPN er perfekt til Netflix og downloads

Når det kommer til indhold, der er blokeret via en geografisk blokering, så er det gerne Netflix i USA, der sætter standarden for, hvor svær denne blokering er at omgå. Men for NordVPN er dette ikke noget problem. Det betyder også, at du kan benytte den til at se dansk tv i udlandet.

NordVPN har ingen officiel begrænsning på mængden af båndbredde, som du har til rådighed, hvilket betyder, at VPN-forbindelsen nemt kan bruges til download af store mængder data.

Derudover er VPN-forbindelsen P2P-kompatibel, og det betyder, at den kan bruges til downloads af torrents. Den smarte VPN-forbindelse omdirigerer automatisk brugeren til en P2P-server, hvis den registrerer, at der fra brugerens side forsøges at påbegynde en P2P-aktivitet.

Der er som nævnt ingen officiel begrænsning af båndbredden, men den er ikke uendelig, og NordVPN har da også, hvad de kalder, Fair Use, hvilket lader virksomheden gribe ind, hvis det registreres, at brugeren udfører urimelige eller meget store belastninger på virksomhedens infrastruktur. Så der rådes til at bruge forbindelsen med almindelig omtanke.

Man kan bruge NordVPN på et utal af forskellige systemer

Hos NordVPN har man gjort det nemt at bruge VPN-forbindelsen på stort set alle enheder og systemer. Fra Mac, Linux, Android til browser-proxys til Chrome, Safari osv. Der findes en udførlig guide til det. Virksomheden selv har lavet over 50 vejledninger, der gør det utrolig nemt at installere NordVPN på lige netop din ønskede enhed. Disse guides er meget udførlige, hvilket de også er nødt til at være, da det kan være lidt af en opgave at opsætte det hele den allerførste gang. Herefter foregår hele brugen automatisk.

Nord VPN pris struktur forklaring

Stort set alle udbydere af VPN har priser, hvor der er penge at spare, hvis man tegner et aftale på flere år af gangen. Mange har følgende plan: 3 års, 2 års, 1 års og månedlig. Dette er også tilfældet ved denne denne udbyder.

Vi har her listet deres priser for 2024:

 • 3 års plan (mest populære): pris = 21 kr/md
 • 2 års plan:  pris = 30 kr/md
 • 1 års plan: pris = 47 kr/md
 • månedlig: pris 81 kr/md

Ved 3 års planen spare man altså helt op til 70% sammenlignet med den dyreste, hvor du betaler på måneds-basis.

Ved hver plan gælder det, at man som kunde har 30 dages fuld returret.

Der kan betales med alle de kendte kreditkort samt en række andre betalings-former – se billedet herunder:

betaling-pris-nord-vpn

NordVPN kan klart anbefales

Dette er en VPN-forbindelse, der er ideel til streaming og til downloads. De mange servere og den store båndbredde betyder, at VPN-forbindelsen uden problemer kan klare de mest alvorlige geo-blokeringer på nettet, og samtidig skal du ikke frygte for, om du har lov til at hente data nok til at se en hel sæson af din yndlingsserie på én dag.

Overførselshastigheden er rigtig god og generelt meget stabil, og selvom det nogle gange kan tage lidt tid at forbinde til en server eller finde en, der faktisk virker, så vil brugen af VPN-forbindelsen fungere fejlfrit, efter dette er lykkedes.

4 kommentarer til “NordVPN Anmeldelse”

 1. Hej
  Vi skal til Storbritannien og vil gerne bruge jeres VPN.
  Vi skal være der i to uger. Har jeg forstået det rigtigt, at der skal betales for en måned, kr 81.?
  Mvh Pia.

  Svar
  • Hej Pia,

   Ved NordVPN får du rabat jo længere tid du køber abb. hos dem. Du kan vælge at købe 2 eller 1 år af gangen, men du kan også vælge at betale hver måned. Hvis du vælger at betale hver måned er der ingen rabat og prisen er her omkring 110 kr. / måned.

   Mvh.

   Svar
  • Hej Claus,

   Det skal virke – prøv at skriv til deres support at din danske IP hos dem ikke virker og at de skal give dig en ny.

   Mvh.

   Svar

Skriv en kommentar