VPN til iPhone og iPad

Guide til opsætning af VPN til iPhone og iPad

VPN til iPhone og iPad
Sådan ser det ud når du har en VPN aktiveret på din iPhone

En VPN er den nemmeste og hurtigste måde for dig at være sikker, når du er på internettet. VPN står for ”Virtual Private Network”, altså et virtuelt privat netværk. Når din computer, tablet eller mobiltelefon er tilsluttet internettet via Wi-Fi, kabel eller mobildata, er din IP-adresse synlig igennem din tilslutning. Derved kan eksempelvis din internetudbyder se, hvilke hjemmesider du besøger. Hackere kan dog også se din IP-adresse, og det er sådan, de kan trænge ind i din computer med virusser og andet. Med en VPN til din iPhone eller iPad er du beskyttet mod nysgerrige øjne.

Det er ganske nemt og ligetil at få VPN til din iPhone eller iPad. Først og fremmest skal du finde en udbyder af VPN, som du tænker vil være god til dine behov. NordVPN og ExpressVPN er meget populære. Til iPads og iPhones er CyberGhost også en god udbyder af VPN. Specifikt til mobiler og tablets skal der downloades en app, men til computere er det blot et almindeligt program. De fleste udbydere har en nem oversigt over hvilket program eller hvilken app, som passer til den maskine, du skal have din VPN installeret på.

Vær tryg og anonym på farten

Ved at tilkoble din mobil til en VPN-forbindelse er du sikret anonym og sikker forbindelse, hvis du er på en café eller et biblioteks Wi-Fi. Selvom det kan være rart at have gratis adgang til Wi-Fi, eksempelvis til arbejde eller bare for hyggens skyld, kan det være farligt at være tilkoblet en åben forbindelse. Det er altid mest sikkert, hvis den forbindelse, du er på, er sikret med adgangskode. Derudover vil en VPN til din iPhone og iPad holde dig fuldstændig skjult fra eventuelle hackere, som benytter en åben og ubeskyttet Wi-Fi forbindelse.

Læs også: Se dansk TV i udlandet

I løbet af blot en enkelt dag er man typisk på farten meget af tiden. De fleste skal enten afsted til undervisning eller på arbejde, og på vejen hjem er der måske ærinder at rende. Din mobiltelefon kan vise din geografiske placering i løbet af dagen, men har du installeret en VPN-app, vil din lokation blot være den VPN server, som du har valgt at blive tilkoblet.

Kort sagt giver en VPN til iPhone og iPad altså:

  • Bedre ydeevne til din iPhone eller iPad
  • Online anonymitet
  • Højere sikkerhed online
  • En omvej til hjemmesider og andet, der er gemt bag filtre

Sådan virker VPN til din iOS enhed

Med et VPN til din iPhone og iPad er du mere eller mindre usynlig for omverdenen, i hvert fald online. Når du er online, bliver alle de hjemmesider og online apps, som du benytter, kørt igennem din udbyder. Ved at downloade en VPN-app til din iPhone eller iPad, er din data altså krypteret mellem dig og udbyderen. Når du tænder for din VPN på din iPhone eller iPad eller anden maskine, tilkobles du en VPN server. De fleste udbydere har indtil flere, og du kan som oftest vælge hvilken specifik server, du vil benytte. På denne måde er du fuldstændigt anonym.

Læs også: Se Amerikansk Netfilx i Danmark

Det er vigtigt at få installeret VPN-appen eller programmet på alle dine maskiner. VPN kan benyttes til alle computere, tablets og mobiltelefoner, og når du har købt servicen, skal du derfor huske at få installeret softwaret, for det virker kun på den mobiltelefon, tablet eller computer, som det er installeret på.

Skriv en kommentar