VyprVPN Anmeldelse

VyprVPN

25 kr/md
9.1

Privatliv og sikkerhed

9.7/10

Funktioner

8.5/10

Hastighed og ydeevne

9.0/10

Værdi for pengene

9.5/10

Brugervenlighed

9.0/10

Pros

  • Du får en meget stærk sikkerhedsløsning med VyprVPN, der til fulde lever op til forventningerne
  • VyprVPN har en meget streng no logging-politik, og VPN-udbyderen tager dit privatliv meget alvorligt. Noget selskabet demonstrerede ved at lade en uafhængig tredjepart analysere deres politikker, procedurer og systemer, hvor der ikke blev fundet noget galt
  • Du får adgang til meget stabile servere med gode hastigheder

Cons

  • Det er til tider meget svært at få adgang til Netflix USA, og du kan risikere manuelt at skifte imellem mange servere for at finde en, der virker
  • Flere af de bedste funktioner er gemt i Premium-udgaven
  • VyprVPN Premium-udgaven er ret dyr, men dette kan i store træk omgås ved at tegne et langt abonnement

Hvad vi fandt af for og imod brugen af VyprVPN

Herover finder du en hurtig oversigt over positive og negative elementer ved VyprVPN

VyprVPN er produceret af virksomheden Golden Frog og er anerkendt for sine hurtige overførelseshastigheder, sine gode sikkerhedsforanstaltninger og for sikre dig anonymitet på nettet. Med VyprVPN får du adgang til over 700 servere, der er fordelt på 70 lande rundt om i hele verden, og de har naturligvis også servere i Danmark. Og med en pris i den lavere ende af middelklassen virker det som en interessant VPN-løsning. Ikke mindst når Golden Frog selv praler af at have den hurtigste VPN-forbindelse på markedet.

VyprVPN leverer sikkerhedsforanstaltninger af højeste klasse

VyprVPN klarer sig rigtig godt, når det kommer til brugerens sikkerhed. Krypteringsniveauet er rigtig højt og til fulde på linje med de bedste konkurrenter på markedet. En automatisk kill-switch slukker lynhurtigt for din internetforbindelse, hvis der skulle ske et stop i VPN-forbindelsen. Dermed er man sikret, at der ikke utilsigtet bliver lukket op for huller i din online beskyttelse.

Derudover har VyprVPN deres egne DNS-servere, som din internettrafik bliver ledt igennem. Dette giver en bedre beskyttelse, og det betyder samtidig, at du ikke skal tænke på usikkerheder i forbindelse med DNS-leaks fra ukendte tredjepartsservere. Og så kommer VPN-forbindelsen med en ekstra NAT-firewall, der automatisk blokerer al uanmodet indkommende trafik.

VyprVPN tilføjer et unikt touch til deres sikkerhed

Golden Frog har dog udstyret VyprVPN med noget helt særpræget. VyprVPN har nemlig fået sin helt egen og unikke udgave af den anerkendte og anbefalede OpenVPN, der er markedets mest sikre open source VPN. Chameleon, som denne udgave af OpenVPN hedder, giver nemmere anonym adgang til websteder, der ellers blokerer for brugen af VPN-forbindelser.

Chameleon er ligesom OpenVPN, som den er baseret på, en 256-bits kryptering, der er godkendt til brug af det amerikanske militær. Selve Chameleon-krypteringsprotokollen er blevet til ved at tilpasse OpenVPN-krypteringen, så det ikke kan ses på den krypterede data, at den faktisk er krypteret. Med andre ord imiterer krypteringen data, der ikke er krypteret, og dermed forhindres for eksempel Deep Packet Inspection (DPI) analyseringsværktøjer i at opdage krypteringen, og man får som bruger adgang til steder, der normalt ville blokere brugere, som bruger en VPN-forbindelse.

Chameleon giver præcis den samme beskyttelse som den OpenVPN-protokol, hvorpå den er baseret. Men den tillader dog brugeren i at opnå adgang til sider eller systemer, der ellers normalt ville blokere for VPN-forbindelser. Det er ikke noget, der er så udbredt i Vesten, men det er meget nyttigt i for eksempel Iran og Kina, hvor man aktivt opsporer og blokerer for VPN-forbindelser.

VyprVPN respekterer dit privatliv

Golden Frog, der er virksomheden bag VyprVPN, er fra Schweiz og er derfor ikke plaget af statslige krav omkring logging af brugerinformationer. Virksomheden selv har da også en streng no logging-politik, og VPN-tjenesten gemmer ikke brugerinformationer vedrørende personlige oplysninger, internetbrug eller -færd, downloads eller uploads, brugstid eller hvorfra og til hvilken server, man er logget på.

Derudover er Golden Frog en af de få virksomheder, der har haft deres systemer og deres interne procedurer og politikker gennemgået af en uafhængig tredjepartsvirksomhed. Og her er der ikke fundet nogen brud på lovgivning, politikker eller andet, som virksomheden har lovet brugerne.

VyprVPN har hurtige og pålidelige hastigheder, men er ikke de hurtigste

Hos Golden Frog praler man selv af, at VyprVPN er verdens hurtigste VPN-forbindelse. Dette mener de at have opnået via unikke og særligt effektive koder, der ikke blot gør deres servere og hele deres kryptering meget sikker, men lader disse fungere bedre sammen.

Dette kan dog ikke bekræftes – og faktisk tyder flere tests på, at nok er VyprVPN en virkelig hurtig og stabil VPN-forbindelse, men der er nogle få konkurrenter, som ser ud til at slå dem på hastigheden.

Ikke desto mindre har deres servere nogle meget pålidelige hastigheder med meget få udsving. Og denne pålidelige hastighed kan man finde nærmest lige meget hvorfra, man vælger at bruge en server. Så man får en imponerende stabilitet, der er ideel til streaming i Full HD og til P2P-brug.

Dog skal det her nævnes, at VyprVPN har nogle problemer med især den amerikanske udgave af Netflix, hvor tjenesten har meget svært ved at vedholde en serverforbindelse. Hermed menes der, at finder man en server, der virker med Netflix i USA i dag, så vil den næsten med garanti ikke virke i morgen. Det store udvalg af servere betyder, at man nok skal finde én, der virker på et tidspunkt, men det kan godt være frustrerende at skulle afprøve en del forskellige for at finde en, der virker.

En rigtig solid brugervenlighed

VyprVPN er ikke så raffineret i sit udseende, men ser man bort fra det æstetiske, så er deres brugerflader i apps og programmer til computere meget brugervenlige og lige til. Dette understreges med en lille opsummering under hver VPN-protokol, der hjælper især nybegyndere med bedre at forstå, hvad der er værd at vide.

Dog er det til tider ret irriterende, at man i de mobile apps er nødt til at logge ind gentagne gange, men ellers er der god styr på brugen. Det er også virkelig nemt at installere VyprVPN. Noget der ikke tager mange minutter at klare. Og de mange opsætningsguides, som man kan finde på hjemmesiden, giver nem og overskuelig vejledning til installation på alle de enheder, der kan bruges sammen med tjenesten.

Hastighederne, sikkerheden og brugervenligheden er i top – og VyprVPN gør det godt.

VyprVPN fra Golden Frog er en rigtig god VPN-løsning til dem, der ønsker en god sikkerhed og god beskyttelse af deres privatliv, uden at man skal gå på kompromis med stabilitet eller hastigheder.

Den besværlige tilgang til Netflix kan blive et tilbagevendende irritationsmoment, og så har man hos Golden Frog valgt at gemme nogle af de bedste funktioner i Premium-udgaven, så man ikke får den fuldkomne oplevelse med den normale udgave. Tegner man dog et abonnement på to år, så er prisen på Premium-udgaven ikke længere en faktor, da man får en massiv rabat. Så kan man overleve at skulle lede lidt fra gang til gang efter den rette server til Netflix, er der ikke noget, der står i vejen for at benytte VyprVPN.

Se også vores anmeldelser af Windscribe og HideMyAss.

Skriv en kommentar